Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ);

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.) είναι η έμπρακτη υποστήριξη από ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς προκειμένου να καλυφτούν ανάγκες μιας ομάδας/ κοινότητας ανθρώπων. Μέσα από δράσεις Ε.Κ.Ε, ο ιδιωτικός τομέας είναι σε θέση με επίσημο και κοινωνικά κατοχυρωμένο τρόπο να βοηθήσει μέσω χορηγιών/δωρεών την δράση φορέων της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

Έτσι ένα μέρος από τα κέρδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας μπορεί να επιστρέψει ως όφελος για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Οι επιχειρήσεις εδραιώνονται με αυτό τον τρόπο ως κοινωνικά υπεύθυνες στη συνείδηση των πελατών τους και ισχυροποιούν τη θέση τους στην αγορά.

Η Ε.Κ.Ε αποτελεί μια συστημική εταιρική φιλοσοφία, την οποία κάθε ελληνική επιχείρηση ή όμιλος επιχειρήσεων (ιδιαίτερα άνω των 500 εργαζομένων) οφείλει να υιοθετήσει. O νόμος 4430/2016 (ΦΕΚ 205/Α/31-10-2016), για τη ρύθμιση όλων των ζητημάτων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, διευκολύνει την ανάπτυξη μόνιμων συνεργασιών μεταξύ των εμπορικών εταιριών και των φορέων της κοινωνικής οικονομίας (Κοιν.Σ.Επ, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς κ.λπ.), με στόχο να ωφεληθεί μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα όλων.

Η AnimaCare στηρίζεται στην Ε.Κ.Ε, πιστεύει στη δύναμη γόνιμων συνεργασιών για την επίτευξη κοινωνικών προγραμμάτων και στόχων. Κάθε πρωτοβουλία συνεργασίας, προσφοράς, αλληλοϋποστήριξης είναι ευπρόσδεκτη με βάση τις προτεραιότητες και τους στόχους μας.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους συγκεκριμένους τωρινούς και μελλοντικούς μας στόχους, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να σας αποστείλουμε άμεσα όλες τις σχετικές πληροφορίες και να προσδιορίσουμε μια συνάντηση μαζί σας.

 

 

services

Υπηρεσίες Ψ.Υ.

store

AnimaCare store

subscribe

Επικοινωνία

donate

Κάνε μια δωρεά