Αφιερωμένο στη Μ. και στις Πανελλήνιες...

Στις Πανελλήνιες πέρασα με τη δεύτερη. Όχι ότι η πρώτη χρονιά στις εξετάσεις αυτές πήγε τελείως χαμένη –τότε με τις Δέσμες μπορούσαμε να «κρατήσουμε» μαθήματα για την επόμενη χρονιά, έως και 3 φορές στη σειρά– αλλά δεν πέτυχα καθόλου τους στόχους μου.

Να μη νοιάζεστε, κυρία μου!

Είναι πράγματι αξιοπερίεργο αυτό που ακούμε και παραμένει στο μυαλό μας για ώρα, επηρεάζοντας με κάποιο τρόπο τη διάθεσή μας. Πριν από λίγες ημέρες προσπάθησα να μεσολαβήσω και να βοηθήσω, όσο ήταν δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί με κάποιο τρόπο η ζωή ενός ανθρώπου, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα...

Στενοχωρηθείτε άφοβα!

Πρόσφατα έμαθα ότι η στενοχώρια παραμένει ως συναίσθημα μέσα μας περισσότερο από κάθε άλλο –τη χαρά, το θυμό ή τον φόβο. Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος που αργούμε να συνέλθουμε από κάτι που μας προκαλεί θλίψη, ενώ «ξεπετάμε» τη χαρά. Και, τελικά, ίσως η στενοχώρια να είναι ο επαναστάτης των συναισθημάτων, αφού δεν ακολουθεί τους …κανόνες και το χρόνο επούλωσης του θυμού, του φόβου ή και του έρωτα!

Όχι άλλες συμβουλές από ειδικούς

Όταν βρω ευκαιρία από τα όσα κάνω ή θα έπρεπε κανονικά να κάνω φροντίζω να περνάω τη ματιά μου και λίγο από το timeline του Facebook, το οποίο σχεδόν πάντα έχει και κάτι νέο να μου πει. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ στιγμή που να μην έχει πάρει το μάτι μου άρθρο σχετικό με τη μητρότητα και είναι μια διαστροφή της μητρότητάς μου ή και του επαγγέλματός μου (ψυχολόγος γαρ) να το ανοίγω και να το διαβάζω, έστω και στα πεταχτά.

services

Υπηρεσίες Ψ.Υ.

store

AnimaCare store

subscribe

Επικοινωνία

donate

Κάνε μια δωρεά