Νομικά Ζητήματα

Νομικά Ζητήματα

Νομικά Ζητήματα

Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει ο ίδιος ή κάποιος οικείος του ψυχικό πρόβλημα ή συναφή προβλήματα ζωής, συχνά έρχεται αντιμέτωπος με θέματα νομικής φύσης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του. Ο ψυχικός πόνος, η ανάγκη υποστήριξης και οι ψυχοκοινωνικές δυσκολίες μπαίνουν σε πρώτο πλάνο και ίσως μας εμποδίζουν ορισμένες φορές να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα των αναγκών, των δικαιωμάτων, και των επιλογών μας. Η διαφορετική αντιμετώπιση που έχει ενδεχομένως ο ψυχικά πάσχων σε επίπεδο κοινωνικής αντιμετώπισης ίσως φέρει επιπτώσεις στην μετέπειτα ζωή του. Ας μην ξεχνάμε ότι το ψυχικό πρόβλημα δεν αποτελεί απαραίτητα χρόνια κατάσταση με την οποία καλείται κάποιος να συμβιβαστεί αλλά κυρίως μια συνολική δυσκολία μικρότερης ή μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας.

Όπως έχει διαμορφωθεί το γενικό κλίμα στη ψυχιατρική περίθαλψη, ειδικά στη χώρα μας, είναι πιθανό ο ψυχικά πάσχων , όταν δεν γνωρίζει τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα και τις επιλογές του, να βρεθεί αντιμέτωπος με καθοριστικά δύσκολες καταστάσεις.
Στην παρούσα σελίδα, θα βρείτε πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει περί Νομικών Ζητημάτων, τα οποία έχουν απασχολήσει τους ψυχικά πάσχοντες, τους οικείους τους και τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας. Καλό είναι να ενημερώνεστε διεξοδικά για τα θέματα που σας αφορούν. Εφόσον σε πρώτη φάση έχετε ενημερωθεί γενικά και χρειάζεστε κάτι περισσότερο ή καθοδήγηση σε κάποιο θέμα που σας άφορα, μπορείτε να απευθύνεστε σε μας (μέσω μέιλ με θέμα: Νομικά Ζητήματα), στο Γραφείο Συνηγορίας του Ψυχικά Πασχόντος, ή στο Παρατηρητήριο Ψυχικής Υγείας , στο Συνήγορο του Πολίτη εφόσον η διαφορά σας έχει να κάνει με δημόσιο φορέα ή λειτουργό, σε Συνήγορο του Παιδιού για θέματα που αφορούν ανήλικα άτομα.

1. Δικαιώματα
2. Νοσηλεία
3. Προσωπικά δεδομένα 
4. Δικαστική Συμπαράσταση 
5. Ψυχιατρική διαθήκη 
6. Κώδικες δεοντολογίας

services

Υπηρεσίες Ψ.Υ.

store

AnimaCare store

subscribe

Επικοινωνία

donate

Κάνε μια δωρεά