Πράσινο Κορδελάκι

Πράσινο Κορδελάκι

anima ribbonΤα κορδελάκια ευαισθητοποίησης καθιερώθηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και, ανάλογα με το χρώμα τους, δίνουν διαφορετικό μήνυμα. Συμβολίζουν την προσπάθεια των ανθρώπων να ενημερωθούν σχετικά με επώδυνα γεγονότα και καταστάσεις. Από τα πιο γνωστά, το ροζ κορδελάκι είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και ενημέρωση για το καρκίνο του στήθους και το κόκκινο για το AIDS.


Το πράσινο κορδελάκι συμβολίζει την ευαισθητοποίηση στα θέματα Ψυχικής Υγείας και μας καλεί να ενημερωθούμε για τη σημασία της.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 4 συμπολίτες μας είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ τα 3/4 των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη αναφέρουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός τουλάχιστον ψυχοκοινωνικού προβλήματος στον χώρο εργασίας.


Όλοι, όμως, αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δυσκολίες που εκδηλώνονται και στην ψυχική μας υγεία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας.

Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά από όσο νομίζουμε. Στην ΑΝΙΜΑ υιοθετήσαμε το πράσινο κορδελάκι σε όλες μας τις εκδηλώσεις, ώστε να μεγαλώσουμε -όσο μπορούμε- τον αριθμό των ανθρώπων που γνωρίζουν τη σημασία του και να προτρέψουμε όλους να γίνουν μέρος της λύσης σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.


Δε χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να γνωρίζουμε και να ευαισθητοποιηθούμε στο πώς θα στηρίξουμε όσους βιώνουν ψυχικές δυσκολίες ή προβλήματα, αλλά ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι.


Σας καλούμε να υιοθετήσετε κι εσείς το πράσινο κορδελάκι και να μιλήσετε στους γνωστούς και φίλους σας γι' αυτό.

 

services

Υπηρεσίες Ψ.Υ.

store

AnimaCare store

subscribe

Επικοινωνία

donate

Κάνε μια δωρεά